facebook  twitter  youtube instagram

Ik ben ambassadeur van Oost Pact Door en ik ga voor ...

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.
OostPactDoor ambassadeur Astrid Ratelband

Astrid Ratelband

Bewoner, vrijwilliger en lid Buurtpreventie

Ik woon al 14 jaar in Oost en de wijk is echt mijn thuis. Ik ben ambassadeur van Oost Pact Door omdat ik mensen wil laten zien dat we zélf invloed hebben op onze leefomgeving. Dingen veranderen niet vanzelf en hebben soms tijd nodig om te veranderen. Wat vandaag niet lukt, lukt misschien morgen wél!
Daarom ben ik vrijwilliger bij de mobiele buurtpost, waar we met een heel team bewoners zorgen voor vinding en binding in de wijk door allerlei initiatieven in te zetten, en ben ik lid van Buurtpreventie. Eens per week loop ik samen met mijn maatje Astrid Hoppe-de la Haye door Oost. Ons rondje duurt ongeveer anderhalf uur, in de zomermaanden soms wat langer omdat we dan vaak op straat een praatje met de bewoners maken. We controleren onder meer op zwerfafval en of de hondentoiletten schoon genoeg zijn. Er gaat een preventieve werking vanuit, maar we zijn géén politieagenten. We signaleren en geven wat we zien door aan Toezicht & Handhaving. En we hebben met elkaar een hoop lol.

We kunnen bij Buurtpreventie nog meer mensen gebruiken. Lijkt het jou iets? Dan maken we graag kennis. Mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik ben ambassadeur van Oost Pact Door en ik ga voor een schoon en veilig Oost.

A3 corona

Bekijk de video's