facebook  twitter  youtube instagram
OostPactDoor ambassadeur Astrid Ratelband

Astrid Ratelband

Bewoner, vrijwilliger en lid Buurtpreventie

Ik woon al 14 jaar in Oost en de wijk is echt mijn thuis. Ik ben ambassadeur van Oost Pact Door omdat ik mensen wil laten zien dat we zélf invloed hebben op onze leefomgeving. Dingen veranderen niet vanzelf en hebben soms tijd nodig om te veranderen. Wat vandaag niet lukt, lukt misschien morgen wél!
Daarom ben ik vrijwilliger bij de mobiele buurtpost, waar we met een heel team bewoners zorgen voor vinding en binding in de wijk door allerlei initiatieven in te zetten, en ben ik lid van Buurtpreventie. Eens per week loop ik samen met mijn maatje Astrid Hoppe-de la Haye door Oost. Ons rondje duurt ongeveer anderhalf uur, in de zomermaanden soms wat langer omdat we dan vaak op straat een praatje met de bewoners maken. We controleren onder meer op zwerfafval en of de hondentoiletten schoon genoeg zijn. Er gaat een preventieve werking vanuit, maar we zijn géén politieagenten. We signaleren en geven wat we zien door aan Toezicht & Handhaving. En we hebben met elkaar een hoop lol.

We kunnen bij Buurtpreventie nog meer mensen gebruiken. Lijkt het jou iets? Dan maken we graag kennis. Mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik ben ambassadeur van Oost Pact Door en ik ga voor een schoon en veilig Oost.

broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's