facebook  twitter  youtube instagram

Ik ben ambassadeur van Oost Pact Door en ik ga voor ...

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.
OostPactDoor ambassadeur MerelSegers

Merel Segers

Bewoner, duurzaamheidsadviseur en vice-voorzitter Energiek Schiedam

Ik ben twee jaar geleden vanuit Delft naar Schiedam-Oost verhuisd. Als nieuwe bewoner, maar vooral ook vanuit mijn achtergrond als duurzaamheidsadviseur, heb ik mij uiteraard in de wijk verdiept. De gevolgen van klimaatverandering zijn op sommige plekken bij hevige regenbuien zeer goed merkbaar. Mede daarom heb ik – ahum, heeft mijn vriend – alle stoeptegels uit onze tuin gehaald. Groen neemt water op en daarmee wordt tijdens extreme regenval het riool minder belast. Daarnaast ben ik actief binnen energiecoöperatie Energiek Schiedam, waarmee we momenteel helpen onderzoeken of het haalbaar is om zonnepanelen op de voormalige Gravin Aleidaschool te plaatsen.

Samen iets goeds doen voor het milieu
Ik ben ambassadeur van Oost Pact Door omdat ik zie dat samenwerking allerlei kansen creëert om iets goeds te doen. Het is super dat er zoveel mensen zijn die van Oost een prachtwijk willen maken. Zo kwam ik via Oost Pact Door in contact met Devon Delsman, die mij inspireerde met zijn plannen over natuurvriendelijke oevers, bijenlinten en geveltuinen. Zelf start ik met het houden van klimaatgesprekken in Oost. Samen kijken we in een reeks bijeenkomsten wat we kunnen doen om de gevolgen van klimaatverandering binnen de perken te houden. Hiervoor zoek ik nog deelnemers. Wil je meer weten? Je kunt me bereiken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ik ben ambassadeur van Oost Pact Door en ik ga voor een klimaatvriendelijk Oost!

A3 corona

Bekijk de video's

Loaded JSON is empty