facebook  twitter  youtube instagram
OostPactDoor ambassadeur MerelSegers

Merel Segers

Bewoner, duurzaamheidsadviseur en vice-voorzitter Energiek Schiedam

Ik ben twee jaar geleden vanuit Delft naar Schiedam-Oost verhuisd. Als nieuwe bewoner, maar vooral ook vanuit mijn achtergrond als duurzaamheidsadviseur, heb ik mij uiteraard in de wijk verdiept. De gevolgen van klimaatverandering zijn op sommige plekken bij hevige regenbuien zeer goed merkbaar. Mede daarom heb ik – ahum, heeft mijn vriend – alle stoeptegels uit onze tuin gehaald. Groen neemt water op en daarmee wordt tijdens extreme regenval het riool minder belast. Daarnaast ben ik actief binnen energiecoöperatie Energiek Schiedam, waarmee we momenteel helpen onderzoeken of het haalbaar is om zonnepanelen op de voormalige Gravin Aleidaschool te plaatsen.

Samen iets goeds doen voor het milieu
Ik ben ambassadeur van Oost Pact Door omdat ik zie dat samenwerking allerlei kansen creëert om iets goeds te doen. Het is super dat er zoveel mensen zijn die van Oost een prachtwijk willen maken. Zo kwam ik via Oost Pact Door in contact met Devon Delsman, die mij inspireerde met zijn plannen over natuurvriendelijke oevers, bijenlinten en geveltuinen. Zelf start ik met het houden van klimaatgesprekken in Oost. Samen kijken we in een reeks bijeenkomsten wat we kunnen doen om de gevolgen van klimaatverandering binnen de perken te houden. Hiervoor zoek ik nog deelnemers. Wil je meer weten? Je kunt me bereiken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ik ben ambassadeur van Oost Pact Door en ik ga voor een klimaatvriendelijk Oost!

broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's