facebook  twitter  youtube instagram
Als gevolg van het coronavirus zijn alle groepsactiviteiten in de wijk geannuleerd en zijn verschillende organisaties beperkt bereikbaar of zelfs helemaal gesloten.
Onder deze bijzondere omstandigheden kunnen buren voor elkaar - en met elkaar - het verschil maken.

Heb je hulp nodig?
Heb je zelf ergens hulp bij nodig en lukt het niet dat met je directe buren te regelen, neem dan contact op met het speciale telefoonnummer 06-82776651 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je krijgt dan iemand van het netwerkteam van Oost aan de lijn. Afhankelijk van wat je nodig hebt, wordt dan de hulp van een wijkbewoner of van een welzijnsorganisatie ingeschakeld.
Je kunt dit nummer ook bellen als je je zorgen maakt om iemand in je omgeving.

Welke hulp is er?

Praktische hulp:
Bewoners die niet zelf naar buiten kunnen om bijvoorbeeld een boodschap te doen, medicijnen op te halen of de hond uit te laten, kunnen via Oost Pact Door om hulp van hun wijkgenoten vragen. Wij bemiddelen dan tussen vraag en aanbod. Dit gaat op basis van onderling vertrouwen. Boodschapjes kunnen het best onderling worden afgerekend via internetbankieren of een Tikkie. Is dit lastig, bespreek het dan met elkaar of leg het bij het stellen van de hulpvraag aan Oost Pact Door al voor.

Maaltijdhulp:
Bewoners die normaliter aanschoven aan de tafel bij de buurtpost of in het wijkhuis krijgen hun warme maaltijd nu thuisbezorgd. Kun je zelf niet voor een warme maaltijd zorgen omdat je ziek bent of tot een risicogroep behoort, neem dan contact op. Er worden zeven dagen per week maaltijden gekookt en bezorgd. De koste daarvan bedragen € 2,50 per persoon.

Een luisterend oor:
Even je zorgen delen of een gezellig praatje maken maakt het binnen zitten een stuk draaglijker. 

Wat kun jij doen?
Vertoon je zelf geen (beginnende) ziekteverschijnselen, kijk dan eens om je heen. Misschien kun je een paar boodschappen doen voor een kwetsbare buur, of iemand bellen voor een praatje. Houd je daarbij wel altijd aan de laatste adviezen van het RIVM. Zet de boodschappen bijvoorbeeld voor de deur en blijf op veilige afstand.

Wil je iets voor wijkgenoten betekenen en ben je volledig gezond? Meld je dan per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aan als vrijwilliger. Geef s.v.p. even aan waar je woont en voor welke hulp je beschikbaar bent (boodschappen doen, hond uitlaten, luisterend oor bieden, bij buren aanbellen om te informeren hoe het gaat).

Medische vragen?
Deze contactgegevens zijn nadrukkelijk niet bedoeld om vragen over het coronavirus zelf te stellen. De meest actuele informatie daarover is te vinden op de website van het RIVM. Wat je zelf kunt doen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen, vind je op de website van de Rijksoverheid.

Blijf op de hoogte
Volg deze pagina en volg Oost Pact Door op Facebook en Twitter. Ook zonder eigen Facebook- of Twitteraccount kun je de berichten volgen.

Help deze informatie verspreiden
Het noodnummer wordt via verschillende (zorg)instanties in de wijk en via allerlei online kanalen onder de aandacht gebracht. We realiseren ons dat we nog lang niet alle bewoners hiermee bereiken. Daarom wordt het online én offline delen van deze informatie en het telefoonnummer (06-82776651) zeer op prijs gesteld. 

Anderstalige informatie
De Rijksoverheid en Pharos hebben de meest recente informatie over het coronavirus en de hygiënische maatregelen in verschillende vreemde talen gepubliceerd.

Pharos heeft een informatiekaart over het coronavirus beschikbaar gesteld in het Turks, Tigrinya (gesproken in Eritrea/Ethiopië), Arabisch, Engels, Pools, Chinees, Farsi en Somalisch. De poster met hygiënische maatregelen is vertaald naar het Arabisch, Turks, Tigrinya en Engels. Ze zijn hier te downloaden.

Ook de Rijksoverheid heeft informatiemateriaal beschikbaar gesteld. Op hun website vind je deze in het Arabisch, Engels, Papiamento, Papiamentu, Pools, Spaans en Turks. 

OPD corona
A3 corona

Lees het wijkmagazine online!

Wijkmagazine Oost cover nummer1