facebook  twitter  youtube instagram
Vanmiddag ontvingen de ambassadeurs Devon Delsman, Jetta Hulshoff, Tom de Koning en Merel Segers alsnog het Oost Pact Door-speldje uit handen van wethouder Marcel Bregman en ambassadeurs van het eerste uur Siegfried Koning, Aad Hoogstad en Jeannette Nieuwenhuizen.

Tijdens het netwerkevenement van afgelopen januari ontvingen de volgende mensen reeds een speldje: André Geldhof (bewoner/Stichting Four Sweet Social), Astrid Hoppe (bewoner/Buurtpreventie), Astrid Ratelband (bewoner/Buurtpreventie), Dietert Bleijs (bewoner/filmmaker) Edward Sparreboom (DOCK), Edwin Maarleveld (OBS De Singel), Ester Stracke (bewoner/Buurtmeisje), Fred Fukkink (Woonplus), Janneke van Lisdonk (Gemeente Schiedam), Joost Krop (bewoner/Buurtwerkplaats), Kees van der Tuijn (bewoner/Stichting Buren van Oost), Mary Brokken (bewoner/Stichting Buren van Oost), Natascha Visser (bewoner/Buurtwerkplaats/afvalcoach/Buurtmeisje), Nicole Cup (Gemeente Schiedam), Paula van Oeveren (WOT), Ron Telussa (WOT), Serap Önal (DOCK), Servet Cinar (bewoner/Stichting Four Sweet Social), Ursula Rutten (gemeente Schiedam).

Wij bedanken alle ambassadeurs voor hun inzet voor de wijk!

speldje tweede lichting ambassadeurs
broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's