facebook  twitter  youtube instagram
Van groenten-, fruit- en etensresten (gfe) kun je prima compost maken. Gemengd met wat tuinaarde is het een rijke voeding voor je tuin- of balkonplanten. Op zaterdag 30 maart kun je gratis een 30-literzak compost ophalen op het Van 't Hoffplein. 

Tussen 10.00 en 12.00 uur staat afvalcoach Natascha klaar om de compost uit te delen en informatie te verstrekken over de gescheiden inzameling van gfe in Oost. Wil je ook gfe gaan scheiden, neem dan even je Irado-pasje mee. Dan zorgt Natascha ervoor dat je toegang tot de gfe-container krijgt.

Deze actie wordt door Irado in het kader van de Landelijke Compostdag georganiseerd.
broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's