facebook  twitter  youtube instagram
Op zondag 22 september krijgen de Stolpersteine van Oost hun jaarlijkse poetsbeurt. Alle hulp van wijkbewoners is welkom. Voor poetsmaterialen wordt gezorgd. We verzamelen om 11.00 uur op het Edisonplein. Wil je helpen? Laat dit dan even weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met een WhatsAppje naar 06-28575773.

In Oost gaat het om de volgende locaties: Archimedesstraat, Boerhaavelaan, Broersvest, Buys Ballotsingel, Galileistraat, Lange Singelstraat, Newtonplein, Professor Kamerlingh Onneslaan, Rotterdamsedijk, Singel, Stationstraat, Van Swindenstraat, Wattstraat.

Stolpersteine ('struikelstenen') zijn kleine gedenksteentjes die door heel Europa zijn neergelegd bij de voordeuren van woningen van mensen die in de Tweede Wereldoorlog door de nazi's zijn verdreven, gedeporteerd of gedood. Ze heten zo omdat je erover struikelt - met je hoofd en met je hart - en je moet buigen om de namen die erop staat te kunnen lezen. Stolpersteine herinneren aan Joden, Sinti en Roma, politieke gevangenen, dienstweigeraars, homoseksuelen, Jehova's getuigen en gehandicapten.

Meer informatie is te vinden op www.stolpersteineschiedam.nl.

JNI 0172
broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie (en incidenteel de vierde) maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's