De hulplijn is in coronatijd opgericht


In de ontmoetingsruimte van Wijkhuis Oost staat een kast vol leuke en leerzame bordspellen voor alle leeftijden. Die kun je ter plaatse spelen, maar ook lenen voor gezellige uurtjes thuis met vriendjes, buren en familie. Helemaal gratis!

Het idee voor de bordspellenbieb werd een paar jaar geleden geboren tijdens een bijeenkomst van het netwerk Opgroeien in Oost. Tientallen wijkbewoners doneerden vervolgens dozen vol bordspellen en deze werden uitgeleend via de jeugdbieb van Oost. Totdat corona roet in het eten gooide en de spelletjes noodgedwongen in de opslag verdwenen. De zoektocht naar een nieuw onderkomen eindigde in het wijkhuis, waar de bordspellenbieb nieuw leven is ingeblazen. 

Voor elk wat wils
Er zijn bordspellen voor alle leeftijden. Voor kinderen zijn er onder meer spellen om te oefenen met rekenen, om te leren klokkijken of om om gewoon plezier te maken. Voor de grotere spelers zijn er bijvoorbeeld Triviant, schaken, Monopoly, backgammon en – wie kent het nog? – Kezen. Ben je een echte gamer, dan kun je je hart ophalen met strategische spellen als Terra Mystica en In de Ban van de Ring. 

Uitleen
Als je de eerste keer komt lenen, geef je je naam en contactgegevens door en krijg je een pasje. Het is gratis! Ben je een jonge bezoeker, dan kom je de eerste keer langs met een van je ouders. 

Openingstijden (spelen en lenen)
Maandag: 9.30-21.30 uur
Dinsdag: 9.30-16.30 uur
Woensdag: 9.30-21.30 uur
Donderdag: 9.30-21.30 uur
Vrijdag: 9.30-21.30 uur

Op woensdag maken vrijwilligers Joan, Roland en Kees het extra gezellig. Joan en Roland zijn er van 13.00 tot 15.00 uur voor kinderen en Kees van 19.00 tot 21.00 uur voor volwassenen.


Gezocht
Heb je spellen die je zou willen doneren? Of wil je spelmaatje worden? Neem contact op met 06-14559988 (Kari) of loop even binnen bij het wijkhuis.