facebook  twitter  youtube instagram
Sinds kort is het digitale wijkportaal online. Iedereen die in Oost woont en/of werkt, kan hierop een gratis profiel aanmaken. Op het portaal vind je een actueel overzicht van de activiteiten die in de wijk worden georganiseerd. Ook is er een prikbord waarop je een oproep kunt doen als je hulp nodig hebt bij een klusje, buurtgenoten zoekt om samen iets mee te ondernemen of spulletjes wilt ruilen. Je kunt zowel iets vragen als iets aanbieden.

Download hier de handleiding voor het aanmelden bij het wijkportaal (pdf).

Het wijkportaal is nog in ontwikkeling en zal de komende tijd verder worden uitgebreid en verbeterd. Ervaringen zijn dus altijd welkom!


Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het aanmelden of wil je weten wat er allemaal met het wijkportaal mogelijk is? Dan kun je terecht op de volgende wijkportaal-spreekuren:
  • Elke donderdag tussen 10.00 en 13.00 bij de mobiele buurtpost aan de Dieselstraat (tegenover de Lidl)
  • Van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 12.00 in het Huis van de Wijk Oost aan de Boerhaavelaan
broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie (en incidenteel de vierde) maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's