Dagelijks zetten vele vrijwilligers zich met hart en ziel in voor een gezellig, schoon, veilig, groen en saamhorig Oost. Op 20 januari werden deze goeddoeners weer eens vol in het zonnetje gezet op de supergezellige tweede editie van de vrijwilligersbijeenkomst Kanjers van Oost.

Gastheer Bob van der Lugt opende de middag met de Grote Oost Quiz en praatte het programma met zijn welbekende humor en enthousiasme aan elkaar. Daarna werd bijgekletst of (nader) kennisgemaakt tijdens workshops van ondernemers uit de wijk: een potje 'stompen' met Hans de Jong, muziek maken met Albert de Bruin (en Rambadu), het Buurtspel spelen met Alexandra Stok, creatief aan de slag met Esther Pieterse en latin dance met Aliën en Marie Landburg. Aan het eind van de middag kwam Marcel Nieuwland (evenals Albert de Bruin een van de Troubadours van Schiedam) nog even met zijn gitaar langs om het Lied van Oost te spelen. 

Met dank aan iedereen die heeft geholpen er een mooie middag van te maken. In het bijzonder aan basisschool Kaleidoscoop voor het beschikbaar stellen van het schoolgebouw, en aan Taste4Taart, Brasserie De Eenling en Chango's voor de catering (ook allemaal 'made in Oost'!).