Vers van de pers: nummer 5 van Wijkmagazine Oost is uit! Boordevol nieuws en verhalen uit de wijk, verzameld en geschreven door mensen die in Oost wonen en/of werken.

In deze editie lees je onder meer over alle inspanningen voor een schone(re) stad. De gemeente investeert de komende jaren extra geld in afvalinzameling, handhaving en voorlichting, en vanuit de wijk ontstaan steeds meer bewonersinitiatieven, zoals die van het Actiecomité Schone Singel en de plandelgroep van pastoor Biser Kuyumdzhiev.

De redacteurs gingen weer op pad om verhalen op te halen. Alexandra trok voor haar '10 vragen aan Hans de Jong' haar roze bokshandschoenen aan, Inge maakte al tapdansend een buurtpraatje met Remey Weekers en Brigitte ging op onderzoek uit in een nieuw stukje Oost. Verder blikt de delegatie Oost terug op twee jaar Kindergemeenteraad, en stelde een vijfkoppige Juniorredactie een aantal superleuke kidspagina's samen. Uiteraard ontbreken ook de vaste items, zoals de wijkagenda, niet.

Het wijkmagazine wordt momenteel door de hele wijk gratis huis-aan-huis verspreid, en is verkrijgbaar bij Wijkhuis Oost, De Pinguïn, Buurtwerkplaats De Buren, Café Pleinzicht en de jeugdbieb op Singel 24. De online versie lees je hier.