Op zaterdag 16 december gaat het dak van Wijkhuis Oost eraf tijdens het Festival Klanken van Schiedam. Een middag vol muziek van Schiedamse bodem, helemaal gratis en voor alle leeftijden. Met optredens van verschillende Troubadours van Schiedam én workshops waarin je zelf een instrument of microfoon ter hand kunt nemen. Ervaring met muziek maken is niet nodig, als je er maar plezier in hebt!

Het festival begint om 14.00 uur met een buitenoptreden van de First Female Electric Brassband. Daarna kun je in de grote zaal genieten van optredens van Kizzy, Intan Werry & Boris Oud, Luís Mascaro & Theo de Blasis. Michael Samson treedt op met een heel speciale gast, namelijk de legendarische Surinaamse bassist en grondlegger van de Surinaamse jazz: Pablo Nahar. Tussen de optredens kruipt DJ Pyron achter de draaitafel en kunnen de voetjes van de vloer. 

Klanken van Schiedam gaat niet alleen over van muziek genieten, maar óók over het plezier van zelf muziek maken en elkaar ontmoeten. Daarom zijn er in de sportzaal op de eerste etage diverse workshops. Kom dus vooral ook naar het festival om djembé, klankschaal of gitaar te spelen, 'soundscapes' (muzikale landschappen) te maken of te rappen en dj-en. Of een Oudhollands dansje te wagen op de tonen van Inge Kopperts viool.

De middag wordt afgesloten met een jamsessie onder leiding van Hugo Dirkson, die voor deze gelegenheid wordt bijgestaan door David Gutiérrez Franco & Django. Neem gerust je instrument mee als je mee wilt jammen! Tijdens de jamsessie gaat het 'Lied van Oost'in première: een muzikale ode aan de wijk, geschreven en opgenomen door een groep wijkbewoners samen met Marcel Nieuwland.

Kijk voor meer informatie op de website van Troubadours van Schiedam.