facebook  twitter  youtube instagram
Het Singelkwartier kampt regelmatig met wateroverlast. Bij hevige regen stroomt water uit de wijk naar de lager gelegen straten als de Oosterstraat, Villastraat en Oostsingel. Daar kan het vervolgens door de lage ligging niet snel genoeg via het riool worden afgevoerd. Omdat de buurt ook erg 'stenig' is, is er te weinig (openbaar) groen om het water via de bodem te laten wegzakken.

Samen oplossen
De gemeente werkt samen met een klankbordgroep van betrokken bewoners aan oplossingen. Er is onderzocht waar en wanneer de overlast het grootst is en welke maatregelen op korte en lange termijn kunnen worden ingezet. Zo gaat de gemeente komende jaren onder meer extra pompen installeren en een tweede grote waterberging onder het Edisonplein aanleggen. (De eerste ligt sinds vorig jaar onder Het Schieveldje aan de Stationstraat.)
Maar ook bewoners kunnen ruimte voor waterafvoer maken door bijvoorbeeld hun tuin te vergroenen, een sedumdak aan te leggen en de regenpijp van het riool los te koppelen. Hiervoor stelt de gemeente subsidie beschikbaar.

Kennis delen
Meerdere bewoners van Oost zijn al met deze oplossingen aan de slag gegaan. Ze delen hun kennis en ervaring graag met wijkgenoten. Wil je in contact worden gebracht, mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie
Lees voor de aanpak in het Singelkwartier de nieuwsbrief (april 2020).
De subsidieregeling vind je op de website van de gemeente.