Netwerk Groen Oost

Wil jij je bij het netwerk aansluiten of heb je een idee waarover je van gedachten wilt wisselen? Neem dan contact op met info@oostpactdoor.nl


Heb je stekjes, zaden, bonen of kleine kamer- of moestuinplantjes over? Ruil ze dan met andere wijkgenoten met groene vingers!

De ruilbak van Kitty
Op de Van Swindensingel staat een ruilbak, waarin je stekjes en plantjes kunt neerzetten. Aan de onderkant van de bak is een rij glazen potjes bevestigd voor de zaden en bonen. De deksels zitten in het hout geschroefd, en je opent de
potjes door er voorzichtig aan te draaien. Vergeet niet om op een stickertje of plantenlabel te vermelden om welke soort het gaat!

't Stekkie van Ans
Ans Lemmen zocht een groen plekje in een levendige volksbuurt en vond het in Oost. Ze toverde haar achtertuin om tot een groene weelde. Hier ben je welkom om te genieten van alles wat er groeit en bloeit en om plantjes en stekjes te ruilen.
Je vindt ’t Stekkie van Oost achter Ans’ huis aan de Stationstraat 98. Je komt er via het speeltuintje links naast het huis of achterom langs het pad bij Het Schieveldje. Van eind oktober tot begin maart verblijven de plantjes binnen, daarna gaan ze weer naar buiten. Tik even op het raam om Ans te laten weten dat je er bent.