facebook  twitter  youtube instagram
De Stolpersteine van Oost zijn weer toe aan hun jaarlijkse poetsbeurt. Net als voorgaande jaren gaat een groepje wijkbewoners hier weer mee aan de slag. Wil je helpen? Kom dan op woensdag 23 september om 12.30 uur naar het Edisonplein. Voor poetsmaterialen wordt gezorgd.

De stenen liggen op de volgende plekken: Archimedesstraat, Boerhaavelaan, Broersvest, Buys Ballotsingel, Galileistraat, Lange Singelstraat, Newtonplein, Professor Kamerlingh Onneslaan, Rotterdamsedijk, Singel, Stationstraat en Wattstraat. Die aan de Van Swindenstraat zijn tijdelijk opgeslagen vanwege werkzaamheden aan de bestrating.

Als het tijdstip je niet uitkomt maar je toch heel graag op een ander moment een steen in jouw straat of buurt wilt schoonmaken, laat het dan even weten.

Voor wie het fenomeen Stolpersteine niet kent: dit zijn koperen gedenkstenen voor mensen die in de Tweede Wereldoorlog door de nazi's zijn verdreven, gedeporteerd of gedood. Ze liggen voor de voordeuren van de adressen waar deze mensen voor het laatst in vrijheid woonden.
In Schiedam worden ze geplaatst door de Stichting Stolpersteine Schiedam, die de herinnering aan de slachtoffers van de oorlog daarnaast levend houdt door hun levensverhalen op te tekenen en educatieve projecten voor scholen te organiseren.

stolpersteine oost buurtmeisjes01
FB beeld2