Welkom in Oost! Sinds begin 2024 heten we alle nieuwe bewoners van Oost persoonlijk welkom in de wijk. We bellen bij hen aan, maken kort kennis en overhandigen een tasje met een klein presentje en allerlei handige informatie over Oost. Op deze manier helpen we nieuwe Oosterlingen sneller de weg te vinden naar activiteiten, instanties en nieuwe contacten in de buurt. Hoe beter je jouw wijk kent, hoe sneller je je er thuis voelt! Natuurlijk laten we ook een kaartje achter met contactgegevens voor het geval er later nog vragen zijn.

Omdat we ook de nieuwe bewoners die de Nederlandse taal nog niet machtig zijn willen bereiken, hebben we een aantal tweetalige of meertalige buurtgenoten gevraagd om een video op te nemen waarin de welkomstboodschap is vertaald naar bijvoorbeeld het Pools, Bulgaars en Chinees.

De eerste ervaringen zijn bijzonder positief: mensen zijn verrast door het onverwachte bezoekje en vinden het prettig dat ze vragen en opmerkingen kwijt kunnen bij wijkgenoten.

Lees ook: interview met Martine Hoff in Wijkmagazine Oost

Lijkt het jou ook leuk om namens de wijk huisbezoekjes af te leggen? Of spreek je meerdere talen en wil je helpen bij het maken van een welkomstvideo of papieren informatiematerialen? We horen graag van je! Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een whatsappje naar 06 - 27 23 17 41.

欢迎来到斯希丹东区!

Witamy was w dzielnicy Schiedam-Oost!