facebook  twitter  youtube instagram

Ik ben ambassadeur van Oost Pact Door en ik ga voor ...

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.
OostPactDoor ambassadeur MaryBrokken

Mary Brokken

Bewoner en initiatiefnemer Buren van Oost

Oost is waar ik thuis ben, de plek waar ik woon en werk. Het is in alle opzichten een diverse wijk. Elke straat heeft z´n eigen karakter en soms ligt er een wereld van verschil tussen twee straten die vlakbij elkaar liggen. Er zijn straten met een sterke saamhorigheid, waar alle buren elkaar kennen en voor elkaar klaarstaan. En er zijn straten waar mensen maar kort wonen en zich niet bekommeren om de buurt en om wat wij als de sociale norm zien. Dit alles maakt Oost een wijk met allerlei kleine en grote uitdagingen en problemen maar óók een wijk met allerlei kleine en grote kansen.

Ik ben ambassadeur van Oost Pact Door omdat ik ervan overtuigd ben dat je je als vanzelf verbonden met en verantwoordelijk voor je woon- en leefomgeving voelt als je weet wie je buren zijn en wat er in jouw wijk leeft en speelt. De kracht van Oost Pact Door is dat het wordt gedragen door alle samenwerkingspartners: bewoners, ondernemers, professionals én de gemeente. Als we niet langs elkaar heen werken maar juist met elkaar ‘doorpacten’, bouwen we samen aan een wijk waar mensen en organisaties kunnen floreren.

Buurtzorg in Oost
Inmiddels kent iedereen de mobiele buurtpost wel. Maar ik heb nog meer dromen voor Oost, zoals het opzetten van een ‘buurtzorg’-concept. Het woord zegt het al: zorg voor de buurt, in de buurt. Persoonlijk, dichtbij en overzichtelijk. Géén zorgmarketing, maar zorg vanuit het hart. Weg met de regelcultuur en de administratieve rompslomp, maar gewoon zorg dragen voor elkaar en voor de wijk. Op basis van zelforganisatie en zelfsturing, want: de wijk, dat zijn wij zelf! Wil jij je hier ook graag sterk voor maken? Je kunt me bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ik ben ambassadeur van Oost Pact Door en ik ga voor vinding en binding tussen bewoners en organisaties.

A3 corona

Bekijk de video's

Loaded JSON is empty