facebook  twitter  youtube instagram
OostPactDoor ambassadeur AstridHoppe

Astrid Hoppe

Bewoner en lid Buurtpreventie

Oost is voor mij 'home, sweet home!' Ik ben hier geboren en getogen. Dus ja, ik heb mijn wijk zien veranderen. Maar met klagen en terug verlangen naar vroeger verander je niets. Ik ben ambassadeur van Oost Pact Door omdat ik graag wil dat Oosterlingen weer positiever over hun eigen wijk gaan denken.

Een oogje in het zeil
We willen allemaal graag in een schone, veilige en groene wijk wonen en daar kunnen we ook allemaal zelf een steentje aan bijdragen. Daarom ben ik lid van Buurtpreventie. Samen met mijn maatje Astrid Ratelband loop ik door de wijk om een oogje in het zeil te houden. Zien we kapot straatmeubilair, verkeerd geplaatst afval, groen dat nodig gesnoeid moet worden, dan maken we daar melding van. We werken prettig samen met Toezicht en Handhaving en de lijntjes zijn kort. Vaak maken we ook een praatje met bewoners en helpen we ze me allerlei vragen over de buitenruimte.

Wil jij je ook inzetten voor je wijk? Dan nodig ik je van harte uit om eens te komen kijken of vrijwilligerswerk bij Buurtpreventie iets voor jou is. Je wordt ingewerkt door een ervaren team en kiest zelf je maatje uit. Mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ik ben ambassadeur van Oost Pact Door en ik ga voor een schoon, veilig en groen Oost.

broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's