facebook  twitter  youtube instagram
OostPactDoor ambassadeur EsterStracke NataschaVisser

Ester Stracke en Natascha Visser

Bewoners en buurtmeisjes van Oost

Wij wonen allebei meer dan 10 jaar met veel plezier in onze wijk. Wij houden van de mogelijkheden die Schiedam-Oost biedt en van de mensen die er wonen. We kennen inmiddels al aardig wat Oosterlingen; vrienden, (directe) buren en ouders van school. Maar Oost telt bijna 12.000 inwoners, dus er zijn er vooral een heleboel die we nog níet kennen. Daar willen we verandering in brengen.

De Buur(t)meisjes van Oost
Onder de naam 'de Buur(t)meisjes van Oost' gaan wij de komende tijd op pad. Zodra we tijd hebben, springen we op de fiets en rijden we de wijk door voor een vrijblijvend praatje met voorbijgangers, mensen die gezellig buiten zitten of aan het klussen zijn. Is er niemand op straat? Dan bellen we aan op een willekeurig adres. We nemen zelf de koffie en koekjes mee! We horen graag wat de bewoners beweegt, wat hun favoriete plek in Oost is en waar ze gelukkig van worden. Alles wat je aandacht geeft, groeit. Dus óók positiviteit!

Wij zijn ambassadeurs van Oost Pact Door en wij gaan voor een positiever Oost.

broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's