facebook  twitter  youtube instagram
OostPactDoor ambassadeur JettaHulshoff

Jetta Hulshoff

Leerkracht bij OBS De Peperklip

Ik woon in Schiedam en ben al ruim twintig jaar leerkracht op De Peperklip, een van de drie basisscholen in Oost. Het merendeel van onze leerlingen woont in de wijk. Als zogenoemde Eco-School brengen wij kinderen niet alleen binnen de schoolmuren milieubewustzijn bij maar gaan we ook naar buiten om, samen met de buurt, een schone en groene leefomgeving te creëren. Bijvoorbeeld door bewoners te helpen ‘opschonen’ en door het groen rondom de school te onderhouden. In een van onze tuintjes staat sinds kort een bijenhotel, dat de kinderen zelf bij de Buurtwerkplaats hebben ontworpen en gemaakt. Ook hebben wij twee Broodtrommels van Oost staan: containers waarin oud brood wordt verzameld dat vervolgens tot biogas wordt gerecycled. Op deze manier worden begrippen als ‘duurzaamheid’ en ‘een schone omgeving’ stukje bij beetje iets vanzelfsprekends. Voor onze leerlingen maar ook voor hun ouders.

Krachtig netwerk
Ik ben ambassadeur van Oost Pact Door omdat ik geloof in een krachtig sociaal netwerk waarop iedereen een beroep kan doen maar ook waaraan iedereen zijn steentje kan bijdragen. Zo verhuisde de wekelijkse buurthap van Stichting de Buren van Oost tijdelijk naar ons schoolgebouw toen het te koud werd om buiten te eten. Andersom wijzen wij leerlingen op de verschillende (jeugd)activiteiten die bij de mobiele buurtpost plaatsvinden. Door lijntjes kort te houden, kunnen we kansen benutten die zich anders misschien niet voordoen omdat we er niet van op de hoogte zijn. Daarom hecht ik veel waarde aan goede samenwerking met en in de buurt, zodat we elkaar waar nodig kunnen ondersteunen en versterken.

Ik ben ambassadeur van Oost Pact Door en ik ga voor een fijne toekomst voor de kinderen van Oost!

broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's