facebook  twitter  youtube instagram

Ik ben ambassadeur van Oost Pact Door en ik ga voor ...

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.
OostPactDoor ambassadeur FredFukkink

Fred Fukkink

Huismeester bij Woonplus

Als huismeester bij Woonplus is mijn primaire taak te zorgen dat onze huurders prettig wonen en dat alles in en om de woning functioneert. Andersom verwachten wij van onze huurders dat zij op hun beurt het portiek netjes houden, hun afval op de juiste manier aanbieden en rekening houden met hun buren. En als ze dit niet doen, spreek ik ze daarop aan.

De herstructurering van de Wetenschappersbuurt heeft een grote impact op de wijk. De bewoners van de huizen die worden gesloopt, verhuizen in fasen naar vervangende woningen en langzaam maar zeker worden de blokken en straten steeds leger. Juist dan is aandacht voor de buitenruimte en de veiligheid belangrijk. Daarom schuift de wijktoezichthouder van de gemeente regelmatig aan bij mijn bewonersspreekuur.

Verantwoordelijkheid stopt niet bij de voordeur
Ik ben ambassadeur van Oost Pact Door omdat ik vind dat de verantwoordelijkheid van bewoners niet stopt bij de voordeur. Wonen doe je niet alleen in een huis, maar óók in een wijk. Als je wilt dat je wijk schoner, gezelliger of mooier wordt, dan moet je daar zelf iets voor doen. Ligt er grofvuil op straat? Is een lantaarnpaal kapot? Ga dan niet op sociale media je beklag doen, maar bel de gemeente of doe een melding via de Buiten Beter-app. Veroorzaken je buren overlast? Spreek ze erop aan, licht de huisbaas in of bel Toezicht en Handhaving.

Ook mensen die in Oost werken dragen verantwoordelijkheid voor de wijk. Ik woon zelf niet in Oost maar als ik vanuit mijn kantoor een vuilniszak naast de container zie staan, loop ik naar buiten en gooi ik ‘m erin. Dat hóef ik helemaal niet te doen, maar ik doe het omdat ik dat normaal vind. En als ik zie dat onze huurders ergens hulp bij nodig hebben, dan verwijs ik ze naar de mobiele buurtpost of naar het Huis van de Wijk Oost. Soms moet je even over de grenzen van je functie heen kijken en gewoon doen wat nodig is. Zo trof ik laatst een oudere dame die vanwege de herstructurering naar een nieuwe woning ging verhuizen en moeite had om haar tuintje achter te laten. Eén telefoontje later stond het Boodschappenmaatje van de buurtpost voor de deur en werden haar meest dierbare planten naar het nieuwe adres gereden. Voor ons een kleine moeite, voor de dame in kwestie een groot gebaar. Zo simpel kan het zijn.

Ik ben ambassadeur van Oost Pact Door en ik ga voor een wijk waar het fijn wonen is.

A3 corona

Bekijk de video's

Loaded JSON is empty