facebook  twitter  youtube instagram
OostPactDoor ambassadeur NicoleCup

Nicole Cup

Procesmanager Afval en Reiniging, Gemeente Schiedam

Ik werk al een kleine 10 jaar als procesmanager Afval en Reiniging voor de gemeente Schiedam. Mijn werkzaamheden zijn heel divers maar allemaal gericht op een schone en duurzame stad. Als Schiedammers hun afval netjes en gescheiden aanleveren, kan het worden hergebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Dat is goedkoper dan verbranden en bovenal veel beter voor het milieu.

De ervaring van bewoners
Het realiseren van een schone en duurzame stad is en blijft een flinke uitdaging. Zeker in wijken als Oost, waar niet alle bewoners de afvalregels kennen of zich geroepen voelen deze na te leven. Oost produceert een bovengemiddelde hoeveelheid zwerfafval en grofvuil, en met zo’n hoge snelheid dat het voor Irado soms nauwelijks is bij te benen. Dat is voor iedereen die zich wél aan de regels houdt af en toe behoorlijk ontmoedigend.

Ik ben ambassadeur van Oost Pact Door omdat ik ervan overtuigd ben dat de beste oplossingen en ideeën op tafel komen als álle betrokkenen aanschuiven: de gemeente, Irado, Toezicht en Handhaving, lokale ondernemers en bovenal de bewoners. Zij zijn ervaringsdeskundig en komen vaak met creatieve en onconventionele suggesties.

Ruimte voor experimenten
Ik sta open voor experimenten als die met de containertuintjes, de mobiele grofvuilinzameling en de Broodtrommel van Oost. Hoe groter de betrokkenheid van de bewoners – bij de plannen maar vooral ook bij de uitvoering -, hoe groter de kans van slagen. We zijn samen eigenaar van het probleem, maar óók van de oplossing. Het is geweldig om te zien wat deze experimenten doen voor de bewustwording rondom afval en afvalscheiding.

Wat nodig is om Schiedam schoon en duurzaam te krijgen, kan per wijk of per straat verschillen. Ik kom daarom graag langs om met groepjes bewoners van gedachten te wisselen. Ik ben bereikbaar via telefoonnummer 14010 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ik ben ambassadeur van Oost Pact Door en ik ga voor een schoon en duurzaam Oost!

broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's