facebook  twitter  youtube instagram
De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Sinds de zomer van 2018 staan op verschillende plekken in de wijk containers waarin oud brood wordt ingezameld.


post broodcontainer 0022


Waarom brood inzamelen?

Ratten leven hoofdzakelijk van etensresten die ze op straat aantreffen, waaronder het brood dat bewoners voor de vogels strooien. Hoe minder eten er op straat en langs de waterkant te vinden is, hoe onaantrekkelijker de wijk voor ratten en ander ongedierte is. 

Van brood naar compost

De broodinzameling zorgt niet alleen voor een schonere wijk en minder rattenoverlast, het levert ook nog iets op. Jouw oude boterhammen, croissantjes, pitabroodjes, stokbroden en andere broodsoorten worden namelijk gecomposteerd. En compost is weer goed voedsel voor de plantjes op je balkon of in je tuin.

Waar vind je de broodcontainers?

De Broodtrommel van Oost staat op verschillende plekken in de wijk. Let op: de containers zijn alleen tijdens de openingstijden toegankelijk. 

Mobiele buurtpost
Dieselstraat, ter hoogte van nummer 90 (tegenover de Lidl)
In de winter alleen op maandag, woensdag en vrijdag

Huis van de Wijk Oost
Boerhaavelaan 79

Snelliussingel
Bij de ondergrondse containers tussen de Van Swindensingel en de Voltastraat (ter hoogte van het bruggetje naar de Swammerdamsingel)
Alle dagen geopend

Basisschool De Singel
Singel 5
Vanaf even voor aanvang tot even na sluiting van de schooldag

Hoek Buijs Ballotsingel - Pascalstraat
Ter hoogte van Buijs Ballotsingel 47
broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie (en incidenteel de vierde) maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's