facebook  twitter  youtube instagram
De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Sinds de zomer van 2018 staan op verschillende plekken in de wijk containers waarin oud brood wordt ingezameld.


post broodcontainer 0022


Waarom brood inzamelen?

Ratten leven hoofdzakelijk van etensresten die ze op straat aantreffen, waaronder het brood dat bewoners voor de vogels strooien. Hoe minder eten er op straat en langs de waterkant te vinden is, hoe onaantrekkelijker de wijk voor ratten en ander ongedierte is. 

Van brood naar compost

De broodinzameling zorgt niet alleen voor een schonere wijk en minder rattenoverlast, het levert ook nog iets op. Jouw oude boterhammen, croissantjes, pitabroodjes, stokbroden en andere broodsoorten worden namelijk gecomposteerd. En compost is weer goed voedsel voor de plantjes op je balkon of in je tuin.

Waar vind je de broodcontainers?

De Broodtrommel van Oost staat op verschillende plekken in de wijk. Let op: de containers zijn alleen tijdens de openingstijden toegankelijk. 

Huis van de Wijk Oost
Boerhaavelaan 79

Snelliussingel
Bij de ondergrondse containers tussen de Van Swindensingel en de Voltastraat (ter hoogte van het bruggetje naar de Swammerdamsingel)
Alle dagen geopend

Basisschool De Singel
Singel 5
Vanaf even voor aanvang tot even na sluiting van de schooldag

Hoek Buijs Ballotsingel - Pascalstraat
Ter hoogte van Buijs Ballotsingel 47

Lees het wijkmagazine online!

Wijkmagazine Oost cover nummer1