facebook  twitter  youtube instagram
De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Sinds de zomer van 2018 staan op verschillende plekken in de wijk containers waarin oud brood wordt ingezameld.


post broodcontainer 0022


Waarom brood inzamelen?

Ratten leven hoofdzakelijk van etensresten die ze op straat aantreffen, waaronder het brood dat bewoners voor de vogels strooien. Hoe minder eten er op straat en langs de waterkant te vinden is, hoe onaantrekkelijker de wijk voor ratten en ander ongedierte is. 

Van brood naar biogas

De broodinzameling zorgt niet alleen voor een schonere wijk en minder rattenoverlast, het levert ook nog iets op. Jouw oude boterhammen, croissantjes, pitabroodjes, stokbroden en andere broodsoorten worden namelijk door middel van vergisting omgezet in een milieuvriendelijke brandstof: biogas. Onze partner Groencollect verzorgt dit traject. 

Waar vind je de broodcontainers?

De Broodtrommel van Oost staat op verschillende plekken in de wijk. Let op: de containers zijn alleen tijdens de openingstijden toegankelijk. 

Café Restaurant 't Centrum
Stationsplein 1

Mobiele buurtpost
Dieselstraat, ter hoogte van nummer 90 (tegenover de Lidl)
In de winter alleen op maandag, woensdag en vrijdag

Huis van de Wijk Oost
Boerhaavelaan 79

Basisschool De Peperklip 
Fahrenheitstraat 2-4
Celsiusstraat, ingang schoolplein
De broodtrommels staan bij beide ingangen (Fahrenheitstraat en Celsiusstraat), vanaf even voor aanvang tot even na sluiting van de schooldag

Snelliussingel
Bij de ondergrondse containers tussen de Van Swindensingel en de Voltastraat (ter hoogte van het bruggetje naar de Swammerdamsingel)
Alle dagen geopend

Snackbar De Pinguin
Van Swindenstraat 37
Dinsdag t/m zaterdag van 12.00-22.30/23.00 uur en zondag van 14.00-22.30 uur

Basisschool De Kaleidoscoop
Van Swindensingel 66
Vanaf even voor aanvang tot even na sluiting van de schooldag

Basisschool De Singel
Singel 5
Buijs Ballotsingel 108
Galileistraat 86
Vanaf even voor aanvang tot even na sluiting van de schooldag

Hoek Buijs Ballotsingel - Pascalstraat
Ter hoogte van Buijs Ballotsingel 47
Deze container is elke dag vanaf ongeveer 07.00 uur open

Het aantal locaties blijft groeien dus volg voor meer informatie de socialemediakanalen van Oost Pact Door (Facebook, Twitter, Instagram) en houd deze pagina in de gaten. 

Weet je een goede inzamellocatie?

Hoe meer inzamelpunten er in de wijk komen, hoe beter. Weet jij nog een goede en goed bereikbare plek en zou je een broodtrommel willen 'adopteren'? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zoeken ook vrijwilligers die zich over de container willen ontfermen. Als adoptant zorg je ervoor dat de broodtrommel 's avonds veilig wordt weggezet of afgesloten, controleer je regelmatig of er geen plastic of ander afval in zit en dat de broodtrommel op vrijdagochtend door Groencollect kan worden geleegd.

broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's