facebook  twitter  youtube instagram
Ons restafval bestaat voor een groot deel uit groenten-, fruit- en etensresten (gfe). Wist je dat Irado op verzoek een speciale container bij jouw Afval Apart Punt (AAP) kan plaatsen? Het gfe-afval wordt dan apart ingezameld en tot compost verwerkt.

Waar kun je gfe inleveren?
In Oost staan momenteel gfe-containers op de volgende locaties:
  • Kop van de Singel (hoek met PKO-laan en Stationsplein)
  • Kop van de Snelliussingel (hoek met Oostsingel en Van Swindenstraat)
  • Hoek Ohmstraat/Archimedesplein
  • Hoek Galvanistraat/Swammerdamsingel
  • Overschiesestraat (halverwege langs de trambaan)
  • Emmastraat
  • Hoek Singel/Eerste Tuinsingel
  • Hoek Buijs Ballotsingel/Edisonstraat
  • Fahrenheitstraat
  • Hoek Lorentzlaan/Morsestraat

Wat valt er onder gfe?
Wil je weten wat er wel en niet in de gfe-container mag, lees dan de (meertalige) folder en de bewaarkaart van Irado. 

Hoe vraag je een gfe-container aan?
Download het aanvraagformulier en verzamel minimaal tien adressen van buren die bereid zijn hun afval verder te scheiden en die van dezelfde AAP-locatie gebruik maken. Op het formulier staat het e-mailadres waar je het naartoe kunt sturen. 
Zodra de containers zijn geplaatst bezoekt een Irado-team de wijk om bewoners te informeren over de gescheiden inzameling van gfe-afval. Het wordt bijzonder op prijs gesteld als je wilt helpen om de containers bij je buren onder de aandacht te brengen. Alle huishoudens in de wijk krijgen gratis een biobakje waarmee het apart houden van gfe nog gemakkelijker wordt, en een rolletje composteerbare afvalzakjes.
broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie (en incidenteel de vierde) maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's