Netwerk Groen Oost

Wil jij je bij het netwerk aansluiten of heb je een idee waarover je van gedachten wilt wisselen? Neem dan contact op met info@oostpactdoor.nl

Er werden gratis plantjes voor geveltuintjes uitgedeeld
Op 6 mei vond bij de buurtwerkplaats het eerste Groenfestival van Oost plaats. En wat was het leuk! Het weer zat mee en de hele dag door was het gezellig druk. Met bekende maar ook nieuwe gezichten van binnen én buiten de wijk. En met een heleboel activiteiten en inspiratie om Oost een stukje groener te maken.

Alles liep op rolletjes dankzij de inzet van een groep enthousiaste Oosterlingen uit het netwerk Groen Oost. Nancy en Esther maakten samen met de jonge bezoekers tientallen vogelhuisjes en opkweekbakjes, en Miranda deelde gratis plantjes uit aan plantenbakadoptanten. Achter de loods werden de onlangs in de wijk gesneuvelde bomen met hulp van vrijwilligers van de buurtwerkplaats tot planken verzaagd en te drogen gelegd. Hiervan worden de komende tijd insectenhotels, plantenbakken en andere dingen voor in de wijk gemaakt.

Op het grote terras was het goed toeven. Hugo zorgde samen met de band Broazinha voor zomerse sferen. Ans bakte in de pipowagen grote stapels pannenkoeken en Martine en Esther bemensten vakkundig de buitenbar.

Kortom, het was een dag met een gouden randje en dit wordt absoluut een jaarlijks terugkerend evenement. Met dank aan iedereen die heeft geholpen!