facebook  twitter  youtube instagram
De grofvuilwagen van Irado staat drie maandagen per maand in Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je je grofvuil komen inleveren. De data vind je op deze pagina.

Onder grofvuil wordt verstaan: alles wat te groot is voor de afvalcontainers en wat niet gescheiden kan worden ingeleverd. De locaties rouleren:

Marconiweg – eerste maandag van de maand
4 januari
1 februari
1 maart
5 april géén inzameling i.v.m. Pasen
3 mei
7 juni
5 juli
2 augustus géén inzameling (zomervakantie)
6 september
4 oktober
1 november
6 december

Dieselstraat - tweede maandag van de maand
11 januari 2021
8 februari
8 maart
12 april
10 mei
14 juni
12 juli
9 augustus géén inzameling (zomervakantie)
13 september
11 oktober
8 november
13 december géén inzameling

Van ’t Hoffplein – derde maandag van de maand
18 januari 2021
15 februari
15 maart
19 april
17 mei
21 juni
19 juli géén inzameling (zomervakantie)
16 augustus géén inzameling (zomervakantie)
20 september
18 oktober géén inzameling (herfstvakantie)
15 november
20 december géén inzameling


De mobiele grofvuilinzameling in Oost is een experiment met als doel het terugdringen van de hoeveelheid bijplaatsing van grofvuil. Later in 2021 wordt bekend of deze al dan niet wordt voortgezet.

Aanlevervoorwaarden
Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat je het grofvuil al vóór 18.00 uur op het inzamelpunt achterlaat. Ook kunnen bepaalde soorten afval niet in de grofvuilwagen worden gegooid, zoals tuinafval, matrassen, puin, steen, zand, asbest, klein chemisch afval en elektrische apparaten. Restafval kun je kwijt in de ondergrondse afvalcontainers.
Op de inzamellocatie worden materialen als kunststof, metaal, papier en hout apart ingenomen. Houd hier s.v.p. rekening mee als je het komt brengen door het zelf ook zo veel mogelijk apart te houden.

De milieustraat
Op alle andere dagen (met uitzondering van woensdag en zondag) kun je grofvuil zelf naar de milieustraat van Irado brengen. Ben je niet in staat om op eigen gelegenheid naar de milieustraat te komen, dan kun je via www.irado.nl of op 010-2621000 een ophaalafspraak maken. Op de website van Irado vind je meer informatie over de aanbiedregels en de openingstijden van de milieustraat.

Hulp nodig?
Heb je veel grofvuil of zware dingen die je niet alleen kunt tillen, vraag dan of wijkgenoten je willen helpen. Je kunt je hulpvraag ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan kijken we wat we voor je kunnen doen. 

Initiatief
De proef met de mobiele grofvuilinzameling in de wijk is een idee van wijkbewoners en wordt ondersteund door Buurtwerkplaats De Buren en Irado. 


verlenging pilot
A3 corona