facebook  twitter  youtube instagram
De grofvuilwagen van Irado staat drie maandagen per maand in Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je je grofvuil komen inleveren. De data voor 2019 vind je op deze pagina.

Onder grofvuil wordt verstaan: alles wat te groot is voor de afvalcontainers en wat niet gescheiden kan worden ingeleverd.

Roulerende locaties
Marconiweg – eerste maandag van de maand
Dieselstraat – tweede maandag van de maand
Van ’t Hoffplein – derde maandag van de maand

Bij de inzamelpunten is ruimte om kort te parkeren.

Data
Je vindt de exacte data rechts op deze pagina (desktop) / onderaan deze pagina (mobiel). 

Aanlevervoorwaarden
Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat je het grofvuil al vóór 18.00 uur op het inzamelpunt achterlaat. Ook kunnen bepaalde soorten afval niet in de grofvuilwagen worden gegooid, zoals matrassen, puin, steen, zand, asbest en elektrische apparaten. Deze kun je naar de milieustraat aan de Fokkerstraat brengen. Heb je restjes verf of nagellak, een TL-buis, kleine batterijen of oud frituurvet, overhandig deze dan aan de afvalcoach. Zij staat met de bakfiets naast de grofvuilwagen. Restafval kun je kwijt in de ondergrondse afvalcontainers.

Andere locaties
De grofvuilwagen kan in overleg naar een ander deel van de wijk of naar andere wijken in Schiedam komen. Hiervoor is de vierde maandag bestemd. De voorwaarde is dat bewoners hiertoe zelf het initiatief nemen en helpen om de datum en de locatie bij buurtgenoten onder de aandacht te brengen.

De milieustraat
De grofvuilinzameling in de wijk is een aanvullende dienst. Op alle andere dagen (met uitzondering van woensdag) kun je grofvuil zelf naar de milieustraat van Irado brengen. Ben je niet in staat om op eigen gelegenheid naar de milieustraat te komen, dan kun je via www.irado.nl of op 010-2621000 een ophaalafspraak maken. Op de website van Irado vind je meer informatie over de aanbiedregels en de openingstijden van de milieustraat.

Hulp nodig?
Heb je veel grofvuil of zware dingen die je niet alleen kunt tillen, vraag dan of wijkgenoten je willen helpen. Je kunt je hulpvraag ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan kijken we wat we voor je kunnen doen. 

Initiatief
De grofvuilinzameling in de wijk is een idee van wijkbewoners en wordt ondersteund door de gemeente Schiedam en Irado.
verlenging pilot

Data 2020

Januari
6 januari Marconiweg
13 januari Dieselstraat
20 januari Van 't Hoffplein

Februari
3 februari Marconiweg
10 februari Dieselstraat
17 februari Van ‘t Hoffplein

Maart
2 maart Marconiweg
9 maart Dieselstraat
16 maart Van ‘t Hoffplein
23 maart Edisonplein

April
6 april Marconiweg
20 april Van ‘t Hoffplein

Mei

4 mei Marconiweg
11 mei Dieselstraat
18 mei Van ‘t Hoffplein
25 mei Edisonplein

Juni
8 juni Dieselstraat
15 juni Van ‘t Hoffplein

Juli
6 juli Marconiweg
13 juli Dieselstraat
20 juli Van ‘t Hoffplein

Augustus
3 augustus Marconiweg
10 augustus Dieselstraat
17 augustus Van ‘t Hoffplein
31 augustus Edisonplein

September
7 september Marconiweg
14 september Dieselstraat
21 september Van ‘t Hoffplein

Oktober
5 oktober Marconiweg
12 oktober Dieselstraat
19 oktober Van ‘t Hoffplein
26 oktober Edisonplein

November
2 november Marconiweg
9 november Dieselstraat
16 november Van ‘t Hoffplein

December
7 december Marconiweg
14 december Dieselstraat
21 december Van ‘t Hoffplein
broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie (en incidenteel de vierde) maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's