facebook  twitter  youtube instagram
Tot het eind van 2018 komt de vuilniswagen van Irado elke maandag naar Oost en kun je tussen 18.00 en 20.00 uur je grofvuil komen inleveren. Voor 2019 zijn 7 en 14 januari bevestigd.

Onder grofvuil wordt verstaan: alles wat te groot is voor de afvalcontainers en wat niet gescheiden kan worden ingeleverd.

Roulerende locaties
Voor 2019 zijn de volgende locaties en data bekend:
  • maandag 7 januari 2019: hoek Marconiweg/Ohmstraat
  • maandag 14 januari 2019: Dieselstraat

Aanlevervoorwaarden
Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat je het grofvuil al vóór 18.00 uur op het inzamelpunt achterlaat. Ook kunnen bepaalde soorten afval niet worden meegenomen, zoals klein chemisch afval, verf, puin, steen, zand, asbest, elektrische apparaten en TL-buizen. Deze kun je naar de milieustraat aan de Fokkerstraat brengen. Restafval kun je kwijt in de ondergrondse afvalcontainers.

De milieustraat
De grofvuilinzameling in de wijk is een aanvullende dienst. Op alle andere dagen (met uitzondering van woensdag) kun je grofvuil zelf naar de milieustraat van Irado brengen. Ben je niet in staat om op eigen gelegenheid naar de milieustraat te komen, dan kun je via www.irado.nl of op 010-2621000 een ophaalafspraak maken. Op de website van Irado vind je meer informatie over de aanbiedregels en de openingstijden van de milieustraat.

Hulp nodig?
Heb je veel grofvuil of zware dingen die je niet alleen kunt tillen, vraag dan of wijkgenoten je willen helpen. Je kunt je hulpvraag ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan kijken we wat we voor je kunnen doen. 

Initiatief
De grofvuilinzameling in de wijk is een idee van wijkbewoners en wordt ondersteund door de gemeente Schiedam en Irado.
verlenging pilot

Data 2019

Mei
6 mei: Marconiweg
13 mei: Dieselstraat
20 mei: Van 't Hoffplein
27 mei: Edisonplein (eenmalig)

Juni
3 juni: Marconiweg
10 juni: vervalt i.v.m. Pinksteren
17 juni: Van 't Hoffplein

Juli
1 juli: Marconiweg
8 juli: Dieselstraat
15 juli: Van 't Hoffplein

Augustus
5 augustus: Marconiweg
12 augustus: Dieselstraat
19 augustus: Van 't Hoffplein

September
2 september: Marconiweg
9 september: Dieselstraat
16 september: Van 't Hoffplein

Oktober
7 oktober: Marconiweg
14 oktober: Dieselstraat
21 oktober: Van 't Hoffplein
28 oktober: Edisonplein

November
4 november: Marconiweg
11 november: Dieselstraat
18 november: Van 't Hoffplein

December
2 december: Marconiweg
9 december: Dieselstraat
16 december: Van 't Hoffplein
broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's