Wat krijg je als je vijftig bevlogen vrijwilligers een middagje bij elkaar brengt? Een enorme boost van positieve energie natuurlijk! Op de eerste editie van de netwerkbijeenkomst Kanjers van Oost werden ze eens goed in het zonnetje gezet: de boodschappenhulpen, koks, activiteitenbegeleiders, zwerfafvalrapers, klussers, VvE-bestuurders, buddy's en anderen die zich met hart en ziel inzetten voor een mooi, gezellig, schoon, veilig, groen en saamhorig Oost. Een mooie mix van oude en nieuwe Oosterlingen. vrijwilligers van het eerste uur en jonge initiatiefnemers. Basisschool Kaleidoscoop stelde voor de gelegenheid het schoolgebouw beschikbaar.

Ontmoeten en ontspannen
Het doel van bijeenkomst was om alle vrijwilligers van Oost een leuke middag te bezorgen en de gelegenheid te geven elkaar (beter) te leren kennen. Hoe kan dat beter dan samen dingen te ondernemen? 
Gastheer Bob van der Lugt trapte af met een paar kennismakingsspelletjes, waarin het ijs al snel was gebroken en er heel wat werd afgekletst en afgelachen.
In de daaropvolgende workshops stonden vooral plezier en ontspanning centraal. Zo bracht Rudebeats de deelnemers de basisbeginselen van het beatboxen bij, en vielen rake klappen in de boksclinic van Hans de Jong. Alexandra Stok bracht de vrijwilligers op een speelse manier met elkaar in contact via ‘drama zonder drama’, en onder leiding van Jolanda Gouw werden kleurige kunstwerkjes van bloemen gemaakt. 
Ook de workshop barhangen met Bob, voor de rustzoekers, viel in de smaak. Want soms is er maar weinig nodig om nader tot elkaar te komen. De middag werd afgesloten met een hapje en een drankje en saotosoep van Atri Mulyati.
Het was een bijzondere middag, die zeker een vervolg gaat krijgen. 

Wil je er een volgende keer ook bij zijn? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..