Op 28 juni werd het wijkkunstwerk 'De Boompot van Oost' officieel onthuld. Deze twee meter hoge pot op de hoek van de Ohmstraat en de Marconistraat is vorige zomer rondom bekleed met ruim tweehonderd serviesstukken die door wijkbewoners zijn gedoneerd. Zoals een ‘Beatrix-bordje’, in 1938 uitgegeven ter gelegenheid van de geboorte van Prinses Beatrix. Een prachtig geornamenteerd kommetje dat helemaal vanuit Oezbekistan is meeverhuisd naar Oost. Bordjes met molens, bloemen, dieren. Het ontbijtbordje waar een 82-jarige mevrouw uit Marconihove als kind nog van heeft gegeten. Borden met wijsheden als ‘Beter één vogel in de hand dan tien in de lucht’. Elk stuk vertelt een ontroerend, verdrietig of grappig verhaal van een wijkbewoner. De persoonlijke verhalen maken de boompot letterlijk en figuurlijk even kleurrijk en divers als Oost zelf is.

Wethouder Hamerslag (cultuur) en wijkbewoner Thomas onthulden samen een informatiebord met een QR-code erop. Als je die met je mobiele telefoon scant, zie je een video met een aantal van deze verhalen. Neem de volgende keer dat je langs de boompot komt even een paar minuutjes de tijd om te kijken en te luisteren!

De Boompot van Oost is een initiatief van wijkbewoner Doesjka de Jong, kunstenaar Yvon Koopman en Marian Weeda van Mozaïekatelier Stukje bij Beetje.