facebook  twitter  youtube instagram
De gemeente stelt jaarlijks een budget beschikbaar voor ideeën uit de wijk. Heb je een goed plan om Oost mooier, gezelliger of groener te maken? Vraag hiervoor dan een financiële bijdrage uit het wijkbudget aan.

De aanvragen worden beoordeeld door de regiegroep, waarin wijkbewoners zitting hebben. De regiegroep vergadert vijf keer per jaar, en aanvragen moeten twee weken vóór de vergaderdata binnen zijn. In 2020 kun je aanvragen indienen tot 13 januari (vergaderdatum 27 januari), 23 maart (vergaderdatum 6 april), 25 mei (vergaderdatum 8 juni), 31 augustus (vergaderdatum 14 september) of 26 oktober (vergaderdatum 9 november).

Aanvragen kan via https://www.schiedam.nl/a-tot-z/wijkbudgetten. Heb je hulp nodig, laat dit dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie (en incidenteel de vierde) maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's