facebook  twitter  youtube instagram

Bewoners van Oost hebben vandaag tijdens de tweede editie van Oost Verbindt maar liefst duizend oliebollen uitgedeeld aan voorbijgangers op het Stationsplein. Ook verspreidden zij ansichtkaarten met een speciaal voor Oost geschreven eindejaarsgedicht van de Schiedamse dichter Sander Groen. Dit gebaar zorgde voor verraste en vrolijke gezichten en een heleboel gezellige gesprekken.

Voor de muzikale omlijsting werd gezorgd door Marco Diamantatos en Günter Weber, twee van de 'huismuzikanten' van Café Pleinzicht. Dat muziek bij uitstek verbindt, werd duidelijk toen de Sloveense conservatoriumstudent Jakob Leban, die aan het plein woont, onverwacht op het toneel verscheen. Hij hoorde de muziek en kwam direct met zijn trombone naar buiten om een paar nummers mee te jammen.

broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie (en incidenteel de vierde) maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's