facebook  twitter  youtube instagram

Vandaag hebben de mannen van GroenCollect voor het laatst de Broodtrommels van Oost geleegd. Met ingang van 7 januari 2020 zal dit worden gedaan door Buurtwerkplaats De Buren.

Het aantal broodtrommels in de wijk wordt daarnaast per dezelfde datum teruggebracht naar vijf. Je kunt oud brood blijven inleveren bij de trommels op de kop van de Snelliussingel, op de hoek van de Buijs Ballotsingel en de Pascalstraat, bij het wijkhuis aan de Boerhaavelaan, bij OBS De Singel (locatie Singel 5) en bij de mobiele buurtpost. Op de andere locaties heeft Irado inmiddels gfe-containers geplaatst. Hier kan niet alleen brood worden ingeleverd, maar ook groenten-, fruit- en etensresten (gfe). De inhoud van de gfe-containers komt nog steeds op dezelfde wijze ten goede aan de natuur. Van gfe wordt compost gemaakt.

broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie (en incidenteel de vierde) maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's