facebook  twitter  youtube instagram

Op de netwerkbijeenkomst ‘Gezond Oost’ is iedereen welkom die zich binnen het medische en/of sociale domein bezighoudt met de verbetering van de gezondheid en leefstijl van de bewoners van Schiedam-Oost. Van zorgverleners tot wijkkoks, van vakleerkrachten tot beleidsmakers en van preventiedeskundigen tot wijkwandelclubs. 

Tijdens de netwerkbijeenkomst krijg je de gelegenheid om (nader) kennis te maken met andere partijen die actief zijn op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. In Oost verzorgen vele professionals en vrijwilligers samen een breed en divers aanbod aan zorg, ondersteuning en activiteiten. Hoe beter we van elkaars expertise en van de behoeften van de wijk op de hoogte zijn, hoe beter we de bewoners kunnen ondersteunen naar een gezonde leefstijl.

De netwerkbijeenkomst vindt plaats op dinsdag 18 februari 2020 van 16.00 tot 20.00 uur in Wijkhuis Oost, Boerhaavelaan 79. Voor eten wordt gezorgd. 
Aanmelden kan online.

broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie (en incidenteel de vierde) maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's