facebook  twitter  youtube instagram

De ‘pipowagen’ van Stichting De Buren van Oost verhuist op donderdag 13 februari van de Dieselstraat naar de Parallelweg, waar hij naast De Buurtwerkplaats wordt geplaatst. Afgelopen week zijn de vrijwilligers van De Buurtwerkplaats alvast begonnen met het ontmantelen van het vlonder en de overkapping. De wagen zelf zal dienst blijven doen als een van de openbare ontmoetingsplaatsen in Oost. Partners in de wijk, zowel bewoners als instellingen, kunnen er op de nieuwe locatie in overleg gebruik van blijven maken om activiteiten te organiseren. De wagen is uitgerust met een keuken en is voorzien van elektra en water.

De vaste ontmoetingsmomenten die in en om de wagen plaatsvonden, worden door de wijkbewoners zeer gewaardeerd en worden daarom voortgezet. De wekelijkse Buurthap op maandagavond en de Buurtkoffie met tai chi op vrijdagmorgen blijven vast onderdeel van het activiteitenprogramma van Oost. De Buurthap wordt voorlopig in De Peperklip gehouden en de Buurtkoffie is vanwege de winterse temperaturen enige tijd verhuisd naar het Huis van de Wijk Oost. Zodra het weer het toelaat, zal de koffie weer in de buitenruimte worden geserveerd.

De organisatie en begeleiding van de activiteiten worden eerdaags officieel overgedragen aan Kari Kolstrup en Talitha Hoyer van Sterk in Company, twee inmiddels bekende gezichten in Oost. De afgelopen maanden hebben zij al waargenomen voor initiatiefnemer Mary Brokken, die met langdurig ziekteverlof is. Kari en Talitha zetten de activiteiten voort vanuit een vergelijkbare visie als Stichting De Buren van Oost. Ook zij richten zich op het faciliteren van ontmoetingen, het vergroten van de eigen kracht van bewoners en het versterken van het saamhorigheidsgevoel in de wijk. En ook zij houden de drempel voor deelname laag door op verschillende locaties in de buitenruimte zichtbaar aanwezig te zijn.

Over de toekomst van het Fietsmaatje en het Boodschappenmaatje wordt momenteel aan de thematafel Ontmoeten van Samen Schiedam een besluit voorbereid.  

verhuizing buurtpost

broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie (en incidenteel de vierde) maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's