facebook  twitter  youtube instagram
Van pim-pam-pet tot domino, van monopoly tot memory, van houten puzzels tot ganzenbord en van 30 seconds tot kwartet: samen spelletjes doen is niet alleen gezellig maar ook heel goed voor de ontwikkeling van taal en sociale vaardigheden. Voor een nieuw initiatief in de bieb van Oost (Singel 24) zijn wij op zoek naar bruikbare en complete 'analoge' spelletjes voor kinderen van 0-14 jaar (geen speelgoed!). Om in de bieb te komen spelen of om te lenen voor thuis. Heb je nog spelletjes in de kast liggen waar je niets mee doet? Je doet ons en de kinderen van Oost er een groot plezier mee.

Je kunt de spelletjes op de volgende plekken komen brengen (klik op de link voor openingstijden):
  • De bibliotheek van Oost (Singel 24) 
  • De bibliotheek in De Korenbeurs (Lange Haven 145)
  • Jeugdbibliotheek De Klinker (Bernardus IJzerdraatsingel 1)
  • Speelotheek IKKIE (Bospad 1)  
  • Bij wijkbewoner Jeannette (PKO-laan 181a), even mailen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een afspraak

In overleg kunnen de spellen ook worden opgehaald.

De wens om in Oost een spelletjesuitleen te realiseren kwam tijdens de Oost Pact Door-netwerkbijeenkomst Opgroeien in Oost op tafel. Omdat we in Oost van doorpakken houden, hebben de mensen van de Bibliotheek Schiedam, Speelotheek IKKIE, het WijkOndersteuningsTeam en Horizon de koppen direct bij elkaar gestoken. Binnenkort starten we met een pilot op Singel 24. Je hoort er snel meer over!

posts opd langwerpig3