facebook  twitter  youtube instagram

UPDATE 16 APRIL: De sluiting geldt inmiddels tussen 18.00 uur 's avonds en 10.00 uur 's morgens!

Het Schieveldje (Stationstraat), Het Stoompje (Marconiweg), het voetbalveld op de Overschiesedwarsstraat/Sigel en de speelplaatsen op het Van 't Hoffplein en het Edisonplein gaan tot nader order tussen zonsondergang en zonsopgang dicht. Deze maatregel is door de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond ingesteld omdat zich op deze locaties nog steeds te grote groepen mensen ophouden. De sport- en speelplekken zijn overdag wel gewoon toegankelijk, uiteraard op voorwaarde dat iedereen zich aan de onderlinge afstand van anderhalve meter houdt. Zie hieronder meer informatie over de regels rondom groepsvorming.


Irado zal zo snel mogelijk borden met de nieuwe regels plaatsen.

Meer informatie over de noodverordening is te vinden op de website van de VRR. Daar kun je ook lezen voor welke gebieden in de rest van Schiedam deze regels gelden.

 

Groepsvorming

Groepsvorming in de openbare ruimte is niet toegestaan. Meer dan twee mensen worden als een groep gezien. Ook als de 1,5 meter afstand netjes wordt aangehouden. Gezinnen mogen wel met elkaar naar buiten. Er is ook geen sprake van groepsvorming als kinderen tot en met 12 jaar samenspelen onder toezicht van één of meer ouders of voogden. De ouders en/of voogden moeten onderling 1,5 m afstand houden tot elkaar.

hoffplein