facebook  twitter  youtube instagram
Nu de coronamaatregelen verder zijn versoepeld, kunnen musici eindelijk weer voor een breder publiek spelen. Ook voor Troubadours van Oost biedt de versoepeling mooie nieuwe kansen. De afgelopen periode hebben talenten uit Oost binnen de grenzen van wat mogelijk was hun wijkgenoten verrast, verblijd en een muzikaal hart onder de riem gestoken. In het begin van de lockdown met een video-optreden vanuit hun huiskamer of een stil plekje in de wijk. En de afgelopen twee weken tijdens besloten liveoptredens voor de bewoners van Marconihove en het Proveniershuis en omwonenden van de binnentuinen aan de Singel, het Stationsplein en de Snelliussingel.

De lockdownsessies waren al online te zien. Vanaf nu staan ook alle liveoptredens op het YouTube-kanaal van Troubadours van Oost. Geniet (nogmaals) van Alberto da Moreno, Anne Rats, Cok van Vuuren, Donald Simoen, Hugo Dirkson, Lesley Breeveld, Marcel Nieuwland, Megan Zinschitz, Memms Music, Menno Gootjes, Michael Samson, Sofie Habets, Stefan Snapper en Teja Poljanšek.

Troubadours van Oost is een initiatief van Annemarie Tel, bewoner van Oost en grondlegger van Fu Den Sani, een stichting die culturele projecten initieert en ondersteunt. Met dit project wil zij het muzikale talent dat achter vele voordeuren in Oost schuilgaat zichtbaar maken. Oorspronkelijk zou rond deze tijd een live muziekroute door de wijk plaatsvinden, maar door de uitbraak van het coronavirus moest dit plan worden aangepast. De virtuele muziekroute langs de huiskamers van de muzikanten en de sfeervolle liveoptredens in de wijk zijn een waardig en geslaagd alternatief gebleken. En Annemarie is alweer druk nieuwe plannen voor de troubadours aan het smeden. We houden je op de hoogte!

Troubadours van Oost is mede mogelijk gemaakt door het wijkbudget van de gemeente Schiedam, Fonds Schiedam Vlaardingen eo, De Groot Fonds en Stichting Mooi Werk.

TroubadoursVanOost TejaPoljansek