facebook  twitter  youtube instagram

Op woensdag 22 juli wordt de Spelletjesuitleen van Oost geopend. Kinderen tot 14 jaar én hun ouders zijn welkom om aan te schuiven voor een gezellig potje pim-pam-pet, memory of ander bord- of kaartspel. De spelletjes kunnen ook gratis worden geleend voor thuis!

Je vindt de Spelletjesuitleen in het gebouw van de bibliotheek van Oost (Singel 24) en is (ook tijdens de zomervakantie) elke woensdag tussen 12.15 en 14.30 uur open. De opening op 22 juli is van 13.00 tot 15.00 uur.

Samen spelen is een leuke manier om wijkgenoten te ontmoeten, maar ook goed voor de ontwikkeling van taal en sociale vaardigheden. Het idee voor een spelletjesuitleen werd geopperd tijdens de Oost Pact Door-netwerkbijeenkomst Opgroeien in Oost. De Bibliotheek Schiedam, Speelotheek Ikkie Schiedam, Horizon Jeugdzorg en Onderwijs en het WijkondersteuningsTeam Oost hebben zich belangeloos ingezet. De spelletjes zijn gedoneerd door bewoners en Speelotheek Ikkie.

Spelletjes doneren?
Nieuwe spelletjes zijn nog altijd welkom. We zijn vooral op zoek naar gezelschapsspellen als Monopoly, 30 seconds en Party & Co Family. (Géén speelgoed en computergames). Stuur even een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je iets wilt doneren. Dan spreken we een tijd en locatie af.

spelletjesuitleen oost