facebook  twitter  youtube instagram
‘Coronajaar zal jongeren op latere leeftijd nog parten spelen’

‘Ruim helft jongeren angstig of gestrest door corona’

‘Schiedamse jongeren ervaren coronacrisis als slecht en willen minder stress’

‘Coronacrisis maakt slachtoffers van huiselijk geweld onzichtbaar’

‘Coronatijd: meer chats over eenzaamheid naar Kindertelefoon’

‘Meer overgewicht bij kinderen door coronalockdown’

Steeds vaker berichten media over kinderen en jongeren die als gevolg van de coronamaatregelen uit evenwicht raken. Ook in Schiedam zijn hier zorgen over. Zeker nu de structuur van school opnieuw wegvalt, is de behoefte aan ondersteuning en activiteiten groot.

In een kwetsbare wijk als Oost is het extra belangrijk om de vinger stevig aan de pols te houden. Daarom nodigen we iedereen die zich voor de jeugd van Oost inzet - professioneel en vrijwillig - uit voor de online netwerkbijeenkomst Opgroeien in Oost, op dinsdag 26 januari 2021 van 15.30 tot 17.00 uur.

Wat gaan we doen?
We gaan graag in gesprek over jullie ervaringen in de wijk. Hebben we met elkaar alle kwetsbare gezinnen en risicogroepen in beeld en weten we elkaar te vinden? Wat gaat er goed en wat kan er beter? Maar bovenal willen we komen tot concrete initiatieven om de jeugd in Oost door deze moeilijke tijd heen te helpen. Het kabinet heeft hiervoor extra middelen beschikbaar gesteld. In andere gemeenten zijn al mooie initiatieven gestart die als inspiratiebron kunnen dienen. Deze kun je ter voorbereiding hier lezen.

Het voorzitterschap is in handen van Lotte van Ballegooijen, beleidsadviseur Jeugd & Onderwijs.

Wat gebeurt er met de resultaten?
Na afloop gaan we waar mogelijk direct aan de slag met elkaars informatie en aanbevelingen. Deze vormen tevens de basis voor een advies namens Oost aan wethouder Patricia van Aaken (Jeugd, Zorg, Welzijn & Gezondheid en Onderwijs).

Doe je mee?
Wil je erbij zijn, laat dit dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je krijgt dan enkele dagen van tevoren de Teams-link toegestuurd. We ontvangen je aanmelding graag vóór woensdag 20 januari.

Lees het wijkmagazine online!

Wijkmagazine Oost cover nummer1