facebook  twitter  youtube instagram

Een klein jaar geleden had Ruben zó genoeg van het lezen van negatief nieuws dat hij besloot zijn tijd en energie in positieve dingen te gaan steken. Sindsdien doet hij elke zaterdag de boodschappen voor mevrouw Taheij. De twee werden aan elkaar gekoppeld via de hulplijn van Oost, een telefoonnummer dat tijdens de eerste lockdown door Oost Pact Door in het leven werd geroepen.

Voor mevrouw Taheij is Rubens hulp een enorme uitkomst. Voor Ruben zelf is het een kleine moeite. "Ik woon om de hoek en de supermarkt is ook vlakbij. Bovendien maakt mevrouw Taheij het me makkelijk door haar boodschappen op volgorde van de route door de winkel te noteren. Zo hoef ik nooit lang te zoeken of heen en weer te lopen. Inmiddels weet ik de wekelijks terugkerende boodschappen uit mijn hoofd en gaat het nog sneller. Na afloop maak ik nog even een gezellig praatje bij de voordeur, uiteraard op afstand."

Het doen van vrijwilligerswerk geeft Ruben een goed gevoel. "Ik kan het iedereen aanraden. We zijn tegenwoordig veel te veel met onszelf bezig en leven in onze eigen bubbel. Op de lange termijn doet dat onze samenleving schade. Dat zie je bijvoorbeeld in de Verenigde Staten, maar ook steeds vaker dichter bij huis. Om onze samenleving beter te laten werken, moeten we ons best blijven doen om elkaars dromen, vragen, problemen, frustraties en (levens)overtuigingen te begrijpen. Ik zou zeggen: kijk eens wat minder - of helemaal niet - op sociale media en kijk wat je in je directe omgeving voor iemand anders kunt betekenen. Dan leer je mensen kennen die je anders nooit zou zijn tegengekomen."

 

Wil jij ook iets betekenen voor je wijk? Meld je dan aan via de hulplijn van Oost (06-82776651 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Er is van alles mogelijk. Van boodschappenhulp tot zwerfvuil prikken en van taalbuddy tot een maaltijd koken voor senioren. We gaan graag met jou op zoek naar wat bij jou past.

boodschappendienst

Lees het wijkmagazine online!

Wijkmagazine Oost cover nummer1