facebook  twitter  youtube instagram
Deze zomer wordt in Tokio het grootste sportevenement ter wereld gehouden: de Olympische Zomerspelen. Dit jaar met een Schiedams tintje, want 'onze' Britt Eerland vertegenwoordigt Nederland bij het tafeltennis!

Topsporters trainen elke dag om sterker, sneller en beter te worden. Beweeg jij ook elke dag? Bewegen is gezond en als je samen sport, houd je het vaak beter vol. Bovendien is samen sporten gezellig en een makkelijke manier om mensen te leren kennen. Daarom gaat Oost ook naar Tokio! Hoe? De weg van Oost naar Tokio telt 25.798.099 stappen. Die gaan we in de aanloop naar de Zomerspelen met z’n allen zetten.

Hoe doe je mee?
Elke stap die in Oost wordt gezet telt mee! Dus zet je stappenteller aan als je de hond uitlaat, een rondje gaat joggen of met de rollator boodschappen gaat doen.
Maak aan het eind van de dag of week een screenshot of noteer het aantal stappen of de afgelegde afstand in (kilo)meters en geef deze door aan Feike, de beweegcoach van Oost. Dat kan per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per WhatsApp op 06-40924327. Feike telt alle stappen op en laat iedere week weten hoe ver we met elkaar zijn gekomen.

De Zomerspelen van Oost
In de laatste week van juli hopen we het benodigde aantal stappen te hebben gezet. En dan starten onze eigen Zomerspelen. Op verschillende plekken in de wijk kun je gratis lessen en clinics van sportaanbieders volgen. Wie weet zit er een sport tussen die helemaal bij jou past! De komende weken stellen we de deelnemende sportaanbieders aan je voor. Houd deze pagina en de sociale media dus in de gaten!