facebook  twitter  youtube instagram
Als elke seconde telt is het belangrijk dat de hulpdiensten snel ter plaatse kunnen zijn. Fout of slordig geparkeerde auto's kunnen tot vertraging leiden en mensenlevens in gevaar brengen. De brandweer en Toezicht en Handhaving rijden regelmatig een testronde door de stad om foutparkeerders te wijzen op de gevolgen.

Het testrondje van gisterenavond verliep niet helemaal soepel. De bocht naar de Galileistraat was te krap om te nemen en in veel andere straten moest de wagen stapvoets rijden om geen schade te veroorzaken. In de Edisonstraat stond een auto op de stoep geparkeerd, waardoor de doorgang te nauw werd. Gelukkig was de eigenaar thuis en kon hij de auto verplaatsen.

Een brandweerwagen heeft in de breedte 3,5 meter ruimte nodig om veilig en snel door een straat te kunnen rijden. Vooral in oude stadswijken als Oost is de beschikbare ruimte krap. Geef hulpdiensten daarom de ruimte. Parkeer alleen in de parkeervakken, óók als je kort wegblijft. Zet je auto zo dicht mogelijk bij de stoep en klap je spiegels in. 

wijkbrandweer schiedam1

Lees het wijkmagazine online!

Wijkmagazine Oost cover nummer1