facebook  twitter  youtube instagram
Binnenkort opent het Stedelijk Museum Schiedam na een lange renovatie eindelijk weer haar deuren voor het publiek. Om dat te vieren, worden alle Schiedammers uitgenodigd voor een feestelijke avond. Niet allemaal tegelijk maar wijk voor wijk. Op vrijdag 10 juni is Oost aan de beurt.

Veel Schiedammers zijn nog nooit in het museum geweest, of weten misschien niet eens dat het bestaat. Juist díe bewoners zijn van harte uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen. Op vrijdag 10 juni is het museum van 19.00 tot 21.00 uur speciaal open voor Oosterlingen. Het belooft een feestelijke avond te worden, met onder meer hapjes van snackbar De Pinguïn, muziek van de Troubadours van Oost en leuke kinderactiviteiten. Als je wilt, kun je je laten rondleiden door leerlingen van basisschool Kaleidoscoop.

De Wijken Welkom-avond is helemaal gratis. Om 18.30 uur vertrekken we lopend vanaf Wijkhuis Oost (Boerhaavelaan 79) maar je kunt ook op eigen gelegenheid naar het museum gaan (Hoogstraat 112). Ben je slecht ter been? Laat het even weten, dan wordt vervoer geregeld.

Aanmelden kan bij Wijkhuis Oost (Edward of Sharda) of bij Dorien van het museum (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-10960244).

11 Het maatjesproject. Fotografie Fleur Beerthuis

Lees het wijkmagazine online!

Wijkmagazine Oost cover nummer1