facebook  twitter  youtube instagram

Een kleurrijk kunstwerk voor en door Schiedam-Oost


Een gebloemd schoteltje uit oma’s servies, het ontbijtbordje waar je kinderen te groot voor zijn geworden of het gebroken sierbord dat de reis naar Nederland niet heelhuids heeft overleefd: laat je het onderin de kast staan of geef je het een tweede leven als onderdeel van een groot gezamenlijk kunstwerk?

Op de hoek van de Ohmstraat en de Marconiweg wordt de komende maanden gewerkt aan een kunstwerk van twee meter doorsnede en twee meter hoog: De Boompot. Deze pot, waarin een metershoge sierpeer groeit, wordt rondom bekleed met borden van zoveel mogelijk verschillende wijkbewoners. Zo wordt het even kleurrijk als Oost zelf is.

Initiatiefnemers Doesjka de Jong (wijkbewoner), Yvon Koopman (kunstenaar) en Marian Weeda (mozaïekatelier Stukje bij Beetje) verzamelen borden en schotels in alle soorten en maten. Dus neem een duik in je servieskast en kom langs! Zit er een mooi, verdrietig of juist grappig verhaal achter jouw bord? Je bent welkom om het te delen en de Boompot nóg persoonlijker te maken. De koffie en thee staan klaar.


De Boompot krijgt op locatie vorm. Iedereen is welkom om een bord te komen brengen en te zien hoe het werk vordert. Ook gebarsten borden of scherven zijn welkom. Als je alleen een effen bord hebt, kun je daar nog iets van jezelf aan toevoegen door het ter plaatse te versieren met mozaïekstukjes of steentjes. Ervaring met mozaïeken is niet nodig. Doeskja, Yvon en Marian helpen je graag op weg!


Je kunt elke woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur en elke donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur langskomen. Alleen bij regen gaat het niet door. Neem bij twijfel contact op met Marian via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-50593325.

 JNI0014

Lees het wijkmagazine online!

Wijkmagazine Oost cover nummer1