facebook  twitter  youtube instagram
Twintig kwetsbare wijken in negentien gemeenten krijgen met het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid langdurig steun van de Rijksoverheid om de problemen op het gebied van armoede, onderwijs, wonen, gezondheid, veiligheid en werk aan te pakken. In Schiedam zal het kabinet fors gaan investeren in Oost en Nieuwland. Het programma werd vanmiddag officieel gelanceerd in Wijkhuis Oost, in het bijzijn van de ministers Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) en Dennis Wiersma (Onderwijs). Ook een groot aantal burgemeesters van andere betrokken gemeenten was aanwezig, waaronder die van Amsterdam en Rotterdam.

Voorafgaand aan de bijeenkomst in het wijkhuis bracht minister De Jonge een werkbezoek aan Oost. Onder leiding van wijkregisseur Ursula Rutten en burgemeester Cor Lamers fietste de minister onder meer langs locaties waar funderingsproblematiek, overbewoning en wateroverlast spelen en werd er gestopt op het Van 't Hoffplein. Langs de route deelden Feya van Dreumel, directeur van De Peperklip, en juf Jetta Hulshoff hun mooie en minder mooie ervaringen met werken in een achterstandswijk. En op het onlangs geplaatste straatzitje aan de Rotterdamsedijk sprak De Jonge met bewoners Annie en Miranda, die zich met groeiend succes inzetten voor een schone, veilige en saamhorige straat.

De gemeente heeft onlangs een ambitiedocument opgesteld, waarin op grote lijnen staat wat Schiedam de komende twintig jaar met het programma wil bereiken. Het definitieve plan komt naar verwachting eind dit jaar.

Meer weten?
 werkbezoek hugodejonge schiedamoost5

 werkbezoek hugodejonge schiedamoost6

 werkbezoek hugodejonge schiedamoost7

 werkbezoek hugodejonge schiedamoost4

Lees het wijkmagazine online!

Wijkmagazine Oost cover nummer1