facebook  twitter  youtube instagram
Jongeren hebben steeds vaker een mes op zak. Ze denken dat het stoer is, of dat ze zich zo beter kunnen verdedigen als ze worden aangevallen. Maar is dat ook zo? Een mes biedt eigenlijk 'schijnveiligheid'. Je voelt je zelfverzekerder en bent geneigd een ruzie minder snel uit de weg te gaan. Daardoor is de kans groter dat je het mes ook daadwerkelijk gebruikt, met alle gevolgen van dien. Het dragen van een mes is overigens sowieso al strafbaar. Als je hiervoor wordt vervolgd, riskeer je een strafblad. En een strafblad kan weer gevolgen hebben voor je toekomst. Je mag dan bijvoorbeeld bepaalde beroepen niet meer uitoefenen, of je verblijfsvergunning kan worden ingetrokken of geweigerd.

Tijdens de landelijke actie 'Lever je mes in' kun je anoniem je mes, machete, boksbeugel of ander steekwapen inleveren. Dat kan tussen 10 en 16 oktober op het politiebureau Bijdorpplein). In Oost kun je vrijdag 14 oktober tussen 13.00 en 14.15 uur terecht aan de achterkant van station Schiedam Centrum. Je gegevens worden niet geregistreerd!

Op de website leverjemesin.nl vind je meer informatie. Ook staan er tips voor ouders die met hun kinderen in gesprek willen over wapenbezit.  
 

Lees het wijkmagazine online!

Wijkmagazine Oost cover nummer1