facebook  twitter  youtube instagram
In de week van 17 september start Irado met het opknappen van de ondergrondse containers in Oost. Op ruim honderd locaties worden de containers gedeeltelijk of opnieuw geschilderd en bestickerd met duidelijke pictogrammen van de afvalregels.
Ook wordt gecontroleerd of het sluitwerk nog goed functioneert, onkruid moet worden verwijderd of bestrating moet worden aangepakt.

De werkzaamheden zullen ongeveer zeven weken in beslag nemen. Tijdens de uitvoering zijn de geschilderde containers twee dagen buiten gebruik. Op locaties waar twee of meer containers staan, worden ze om en om geschilderd zodat er altijd één bereikbaar blijft.

Deze grote opknapbeurt valt onder de integrale aanpak van Oost Pact Door, waarin Irado, de gemeente en bewoners samen investeren in een schone wijk. De gezamenlijke maatregelen zijn gericht op drie doelen: het op orde brengen en houden van de afvalvoorzieningen, het verstevigen van de handhaving op bijplaatsing en het positief beïnvloeden van de sociale norm.

containers opknappen oost
broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's