facebook  twitter  youtube instagram
De strijd om de titel 'Afvalambassadeur 2018' is nu echt losgebarsten. En Oost heeft een eigen team in de race: Jetta Hulshoff en Natascha Visser, oftewel De Afvalmeiden van Oost. Zij gaan zich de hele maand oktober via allerlei opdrachten inspannen om het belang van afvalscheiding en duurzaamheid onder de aandacht te brengen. En jullie kunnen Jetta en Natascha helpen om zoveel mogelijk punten te verzamelen en de Gouden kliko naar Oost te halen!

Hieronder de tekst van het juryrapport:

In de wijk Oost gebeurt iets heel bijzonders! Onder de noemer Oost Pact Door zetten enorm veel wijkbewoners en organisaties zich gezamenlijk in om zo veel mogelijk afval te scheiden en de wijk opgeruimd en schoon te houden. Omdat de jury dit een bijzonder initiatief vindt, heeft ze gekozen voor niet één finalist maar voor een megasterk finalistenduo.

Dee twee dames uit Oost vallen beiden in de categorie 'niet lullen maar poetsen'. Ze zijn super gedreven als het gaat om het schoonhouden van hun stad en het scheiden van hun afval. Maar ze onderscheiden zich vooral door hun enorme bevlogenheid en enthousiasme om ook andere Schiedammers te motiveren om duurzamer te leven.

Kleine aanpassingen in gedrag kunnen al grote gevolgen hebben voor het milieu en dat begint volgens deze twee dames toch écht bij jezelf. Zij inspireren én geven het goede voorbeeld:als ambassadeurs van Oost Pact Door, door te consuminderen, door kinderen op school meer te leren over afval scheiden, door het initiatief te nemen voor containertuintjes, door ideeën te bedenken om Afval Apart Punten op te fleuren én door - al dan niet tijdens het hardlopen - zwerfafval op te rapen.

Dames, de jury geeft jullie de volgende tip mee: neem al die wijkgenoten die in het kader van Oost Pact Door al zo goed bezig zijn mee in de wedstrijd. Zorg er samen met hen voor dat Oost de schoonste wijk van Schiedam wordt.

team oost