facebook  twitter  youtube instagram
De strijd om de titel 'Afvalambassadeur 2018' is nu echt losgebarsten. En Oost heeft een eigen team in de race: Jetta Hulshoff en Natascha Visser, oftewel De Afvalmeiden van Oost. Zij gaan zich de hele maand oktober via allerlei opdrachten inspannen om het belang van afvalscheiding en duurzaamheid onder de aandacht te brengen. En jullie kunnen Jetta en Natascha helpen om zoveel mogelijk punten te verzamelen en de Gouden kliko naar Oost te halen!

Hieronder de tekst van het juryrapport:

In de wijk Oost gebeurt iets heel bijzonders! Onder de noemer Oost Pact Door zetten enorm veel wijkbewoners en organisaties zich gezamenlijk in om zo veel mogelijk afval te scheiden en de wijk opgeruimd en schoon te houden. Omdat de jury dit een bijzonder initiatief vindt, heeft ze gekozen voor niet één finalist maar voor een megasterk finalistenduo.

Dee twee dames uit Oost vallen beiden in de categorie 'niet lullen maar poetsen'. Ze zijn super gedreven als het gaat om het schoonhouden van hun stad en het scheiden van hun afval. Maar ze onderscheiden zich vooral door hun enorme bevlogenheid en enthousiasme om ook andere Schiedammers te motiveren om duurzamer te leven.

Kleine aanpassingen in gedrag kunnen al grote gevolgen hebben voor het milieu en dat begint volgens deze twee dames toch écht bij jezelf. Zij inspireren én geven het goede voorbeeld:als ambassadeurs van Oost Pact Door, door te consuminderen, door kinderen op school meer te leren over afval scheiden, door het initiatief te nemen voor containertuintjes, door ideeën te bedenken om Afval Apart Punten op te fleuren én door - al dan niet tijdens het hardlopen - zwerfafval op te rapen.

Dames, de jury geeft jullie de volgende tip mee: neem al die wijkgenoten die in het kader van Oost Pact Door al zo goed bezig zijn mee in de wedstrijd. Zorg er samen met hen voor dat Oost de schoonste wijk van Schiedam wordt.

team oost


broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's