facebook  twitter  youtube instagram
Onder de titel 'Familieverhalen uit Oost' worden door de cultuurscout van Stichting Mooi Werk bijzondere familieverhalen opgetekend uit de mond van oude en nieuwe Oosterlingen. Vrolijke verhalen, verdrietige verhalen, verhalen over liefde of over gemis.

In de eerste drie verhalen vertellen Batya, Nicolette en Wioletta wat het woord 'familie' in ze losmaakt. Fotograaf en Oosterling Rick Stolk maakte de bijbehorende portretten. Deze maken deel uit van de tentoonstelling 'Familie' die nog tot en met 3 maart 2019 te zien is in het Stedelijk Museum Schiedam. 

Wil je jouw familieverhaal delen? Neem dan contact op met Marije van der Kruk, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie over het project vind je op de website van Mooi Werk.

Familieverhalen 002

batya

nicolette

wioletta

broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's