facebook  twitter  youtube instagram
De vrijwilligers van Buurtwerkplaats De Buren hebben vanmorgen het tweede containertuintje in Oost aangelegd, op de hoek van de Lange Singelstraat en de Marconistraat. Ze werden hierbij geholpen door een aantal leerlingen van OBS De Singel (locatie Galileistraat).

Het idee voor de containertuintjes is afkomstig van communicatie- en gedragsveranderingsexperts. Gras, groen en bloemen worden door mensen geassocieerd met schoon, mooi en fris. Door deze associatie blijken mensen minder snel geneigd om huisvuilzakken en grofvuil bij te plaatsen. Zowel in Oost als in steden als Amsterdam en Rotterdam blijken de containertuintjes zeer effectief tegen bijplaatsing.

aanleg containertuintje bijplaatsing schiedam
broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's