facebook  twitter  youtube instagram
Bij het Afval Apart Punt op de kop van de Singel zijn twee verzamelcontainers voor groenten-, fruit- en etensresten (gfe) geplaatst. Voortaan kunnen ook inwoners zonder container aan huis hun gfe scheiden en wegbrengen. Binnenkort krijgen omwonenden door een team van Irado-medewerkers en buurtbewoners een gratis biobakje, een rolletje composteerbare afvalzakjes en een folder en bewaarkaart met informatie over het gebruik van de containers.

Omwonenden die nu al gebruik willen maken van de gfe-container, worden geadviseerd om op de website van Irado te lezen wat er wel en niet in de container mag. De gfe-containers kunnen worden geopend met dezelfde toegangspas als voor de restafvalcontainers.

Op korte termijn zal ook op het kruispunt Snelliussingel-Oostsingel-Van Swindenstraat een gfe-container worden geplaatst. Momenteel plaatst Irado ze alleen op  verzoek van bewoners. Wil je ook gfe-afval scheiden, lees dan hier hoe je dit kunt regelen.

JNI 0189 bewerkt
broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's